Bahan-bahannya:
Bawang putih 2 ulas
Bawang merah 1/2 biji
Air asam jawa (dalam 2 sudu besar)
Garam (secukup rasa)
Ikan bilis)
Minyak
Cili secukup pedas korang
Bawang putih 2 ulas
Bawang merah 1/2 biji
Air asam jawa (dalam 2 sudu besar)
Garam (secukup rasa)
Ikan bilis)
Minyak
Cili secukup pedas korang
Cara-caranya:
Goreng dulu ikan bilis. Ketepikan. Tumis bawang putih, masukkan air asam jawa dan garam. Biar mendidih hingga pekat. Masukkan ikan bilis goreng dan bawang merah, gaul rata Siap!
Masa tumis bawang tu, minyak 3-4 sudu je. Ada setengah ikan bilis tu memang dah masin so tak perlu letak garam. kena rasa time masukkan ikan bilis goreng tu.
Info dari: http://pamapedia.com
Ikan Bilis Goreng Asam (Dengan Asam Jawa)
Reviewed by drawing technique
on
4:24 AM
Rating: